Latest Posts

Ňů Jórk! > Empire State of mind ♪♫

By 4:33


Https://www.youtube.com/watch?v=z4tqij8zsOU

UPOZORNĚNÍ - ČLÁNEK JE STRAŠNĚ DLOUHÝ A PLNÝ FOTEK, MĚLI BYSTE SI ZAJÍT PRO JÍDLO.

Čau Ahoj! ♥

Tak tak.. Ve čtvrtek večer k nám přijela Vendulka, dobalily jsme se, nachystaly, ostříhaly vlasy :D a brzo ráno vyrazily lodí do Bostonu! 
V Bostonu jsme přešly na vlakové nádraží, daly si snídani a čekaly na autobus.



Asi 10 minut před příjezdem autobusu jsme si šly stoupnout do řady, měly jsme místenky, takže jsme nemusely moc spěchat. Autobus byl fajn, trochu málo osobního prostoru, ale zásuvky i wifi tam byly takže pohoda :D .. Cestou jsme hrály s Vendy slovní fotbal v angličtině, docela jsem musela smeknout nad tím, jak jsme si to dávaly! :D Často pomáhaly nápisy kolem a v případě slov začínajících na Y jsme si radily googlem :D :D .. 
Cesta utekla a my byly v NYC!


Jako první cíl jsme si určily - najít úschovnu zavazadel :D .. No asi po 20 minutách se nám to konečně podařilo a my mohly, už jen s kabelkami, vyrazit do toho velkoměsta!
Nejdřív jsme přišly k Empire State Building. Bylo to docela vtipné protože to vypadalo asi takhle:
Š: "jéé, Empire"
V: "jooo, dobrýý"
Š: "hmm, tak dem"
V: "jo"
Nebyly jsme se ani podívat nahoru, protože jsme chudé au pair a potřebovaly jsme si šetřit na lepší šaty věci :D.


Potom jsme pokračovaly po cestě až k Flatiron Building, která se nachází u parku, kde jsme krmily veverky bábovkou - Madison Sqare park, po nakrmení veveriček jsme šly do Washington Square Park, který je známý asi tím obřím obloukem, který byl v mnoha filmech - Melodie mého srdce, Bláznivá holka, Propadlí lásce, Let's dance 3D, atd. Ale než jsme tam stihly přijít, šly jsme po 5th Ave, no neodolala jsem a v Express jsem si koupila šaty za 90$ -_- :D. Ale tak co, je to NYC!




Z tohoto krásného místa jsme se pak už vrátily pro věci do úschovny zavazadel a šly na smluvené místo setkání s hostitelkou. Tentokrát jsme bydlely přes Airbnb, kde si můžete pronajmout pokoj, byt, dům, patro, postel :D .. Zkrátka a dobře, za dobré peníze pěkné ubytování. Paní hostitelka byla moc milá, pokoj zamykací, hezký, s rozbitým oknem, ale špunty do uší zdarma, klíče od bytu jsme taky dostaly :D ! Bylo to v pohodě! :) Moc fajn! Asi 2 minuty pěšky od Times Square!
Odpočinuly jsme si trochu, najedly se, nachystaly a vyrazily prozkoumat noční NYC!
Šly jsme na Times Square, potkaly Minnie, Spidermana a tak.. :D Šly jsme na Top of the Rock. Byla to pecka a neskutečný výhled!



Na Times Square jsme narazily na M.A.C, takže jsem tam nechala 90$... -_-



TOP OF THE ROCK > 



Hned potom jsme šly "domů" a spát!
Ráno jsme si pospaly asi do 9, udělaly si snídani, sváču a šly jsme si koupit kávu a High Line jsme prošly poloviny Manhattanu až do West Village. Tam jsme našly byt Carrie Bradshaw ze Sexu ve Městě. Potom jsme pokračovaly do Greenwich Village, Chinatown, na Brooklyne Bridge, Brooklyne, tam jsme sedly na metro (anoooo, celou tu dobu jsme chodily pěšky :D trochu masochistky) a jely zpět na Manhattan, na Times Square.
Přichází další smršť fotografií!

Potom jsme se vydaly k hotelu Plaza, kde jsme hodily fotku, pronesly hlášku "Kreditní kartu? Tu mám!", prošly se kolem Central Parku a sedly na metro směr Queens, kde jsme si zašly do restaurace Koliba, což je československá restaurace a daly jsme si tam pěkně svíčkovou! A Kofolu! Ta mi chybí :(...


Když jsme si poslechly rádio Jemné, dojedly svíčkovou a nemohly se skoro ani pohnout, sedly jsme na metro (které naštěstí, pro naše plná břicha hned, vedle restaurace) a jely spát. Ráno jsme vstaly, pobalily všechny věci a vydaly se na snídani do palačinkárny. Jenomže tam bylo tak plno, že jsme musely čekat na stůl a to nám úplně rozbilo harmonogram. Musely jsme si palačinky vzít sebou do autobusu :D. Na cestě do Bostonu jsme si pěkně pojedly snídani a byla pohodička.


Když jsme přijely do Bostonu měly jsme jen 15 minut, abychom se dostaly na loď. Skoro jsme utíkaly, abychom uřícené přicválaly do přístavu a zjistily, že od toho víkendu zrušili víkendové lodě do Hingham! -_-
A protože vlak nám jel až za dvě hodiny, rozhodly jsme se jít na jídlo do Panery. Seděly jsme tam asi 10 minut, když jsem špatně kousla a uštípla si zub. Špatný den. To nemluvím o tom, jaké jsem měla puchýře! Bolela mě holeň a všechno bylo na nic :D :D :D ..
Přišly jsme zpět na nádraží počkat na vlak. Napsala jsem Hostmum jestli by nás mohla vyzvednout na nádraží. Neodpovídala mi. Každopádně, když jsme konečně sedly do vlaku a vlak se rozjel, začala paní ve vlaku hlásit něco o JFK, což je v New Yorku! :D :D Potom přišel průvodčí a ještě něco mlel o JFK a my jsme se bály, že nedojedeme ani domů. Vendu ale neopouštěl humor, a tak když jsem pronesla větu: "Mám toho už plné zuby!" tak mi odpověděla: "Nemáš zlato, jeden ti dnes upadl." ... :D :D Hlavně, že jsme dojely domů! :D 


Tak tohle by bylo všechno o našem úžasném, ale náročném výletu do NYC :o).

With Love
Stephanie! ♥


You Might Also Like

0 komentářů

Jsem ráda za každý váš komentář! :)