Latest Posts

Nenaučíte se létat, pokud nejste připraveni padat..

By 7:00

Čau ahoj! ♥


Konečně se zase dostávám k tomu, abych napsala článek! Zrovna sedím v předním pokoji, rodina je na lodi maminky mého HD, na kterou mě nepozvali, což mě nesere, říkala jsem si, že asi kvůli tomu, že mám ráno ten Bubble run, ale když jsem to zmínila, tak reakce byla: "No jo! Vlastně ty máš ten běh, tak si to užij, uvidíme se pak.." No neva :D. Loď by mě sice zajímala, ale stejně někde tam s nimi přespávat (má to prý 3 kajuty, kuchyň a cosi.. mazec..! :D) .. Beztak začne bouřka jako včera a do pár hodin jsou zpátky doma, ha :D .. Ale co mě teda opravdu naštvalo.. No takhle, oni si odjeli, tam budou mít večeři a tak, no a mě nechali doma, že.. Tak jsem jim psala, že bych si chtěla objednat pizzu, jestli to můžu zaplatit tou kreditkou na jídlo, co od nich mám.. No a odpověď byla "je tam zbytek kuřecí směsi, můžeš si udělat tortilu".. no paráda, ta směs je 3 dny stará, nevím ani kde jsou tortily, tak jsem si teda tu pizzu objednala za svoje, ale tohle mě naštvalo..

Původně jsem vám chtěla napsat o tom, jak se to zlepšilo po tom, co jsme si promluvili, ale teď to vypadá, že ne :D ..



Hurá, sláva, pizza je tu.. :D 
No jinak tady je teď už 11 hodin večer a vypadá to, že dnes se domů už nevrátí :D .. Trochu se tady v tom kravském baráku bojím, jen co je pravda! :D ..
No já každopádně nikdy neztrácím dobrou náladu, že .. :D :D 


Zítra jedu na Bubble run Boston a potom pro kamarádku, v neděli oslavíme její nadcházející narozeninky a v pondělí jedu na nákupy (jak nečekané).. s jednou Němkou - Sarah :) S ní jsem včera byla na frozen yogurt a je hodně fajn! :)

Normálně nevypadám tak hrozně, no fakt..

V dnešním článku bych vám jenom chtěla říct, že vím, že spousta z vás má svoje sny a tak jak mým snem bylo vycestovat do USA - jako au pair, což se mi splnilo, tak ani pro vás není nic nemožné, ale nesmíte se bát do toho jít naplno !.. 
Kdybyste jako malí nebyli připravení z kola spadnout, nikdy byste na něj nesedli a nenaučili se to. V životě je to se spoustou věcí stejné. Ať už je to práce nebo škola. Spoustě z vás (mě to taky nemine) začíná teď škola a říkáte si, jestli je to opravdu to pravé pro vás. No jestli je to vaše vysněná škola, nebo je to zaměření takové, jaké chcete v životě dělat, pokud vás studium baví, je to prostě pro vás to pravé!.. Pokud vás studium moc nebaví, ale sníte o tom, že budete právník, no tak prostě musíte zatnout zuby a zkusit to! Pokud se třeba rozhodujete kam jít po střední - nebojte se přihlásit se i tam kde je "nemožné se dostat", pokud tam opravdu budete chtít a budete se připravovat, oni tam někoho přijmout musí, tak proč ne zrovna vás? No a pokud nevíte, co byste chtěli v životě dělat, co studovat.. tak na vysokou zatím nechoďte, je podle mě zbytečné jít někam na vysokou školu jen proto, abych někde ten rok byla.. Máme tolik možností! Můžete zkusit au pair v jakékoliv zemi Evropské Unie, pokud máte maturitu, tak klidně zkuste štěstí v USA.. Nebo pokud máte finanční prostředky, klidně zkuste práci na Novém Zélandě, v Austrálii, Thajsku (nic jednoduchého se tam dostat, ale nic není nemožné! Taková Anie je toho živým důkazem!).. 


Přesto, že to tady není vždycky úplně jednoduché, protože vyvážit hranici člen rodiny/ zaměstnanec je prostě těžké.. Někdy se tady cítím jako další dítě, no jindy jako pracovní síla.. Zkrátka a dobře jsou lepší a horší dny, ale byla jsem v New Hampshire, v New Yorku (kam zase pojedu), výlet do Kanady zaplacen, mám kamarádky z Německa, Jižní Afriky, Brazílie, Peru, Anglie, Polska,... a z dalších zemí.. Snažím se z toho vytřískat nejvíc, co se dá! Přesto, že au pair je nejjednodušší cesta jak se sem na delší dobu dostat, ani tak to nebylo moc jednoduché, ale všechno se to dá zvládnout a najednou jsem tady 3 měsíce! Jakoby to bylo včera, co jsem z přípravného kurzu na přijímačky na vysokou - Architektura & Design - volala mamce, že tohle studovat nechci (přesto, že jsem byla 4 roky na střední přesvědčená, že to je přesně to, co chci) a že chci jet do Ameriky.. 


Jasné je, že první reakce doma byly záporné, nikomu (až na pár výjimek) se to nelíbilo, každý měl strašné scénáře o falešných agenturách, rodinách a tak dále (nedivím se v dnešní době.. ). No ale ta rodina vás nakonec podpoří a budou na vás pyšní! :)
Ať už chcete studovat, cestovat, pracovat, být slavní, nebude to jednoduché, ale i tak to prostě můžete zvládnout!

Všem moc držím palce, abyste se ve vašich rozhodnutích rozhodli správně!


With Love
Stephanie ♥ !

You Might Also Like

0 komentářů

Jsem ráda za každý váš komentář! :)