Latest Posts

University of California, Los Angeles - UCLA aneb studuji, studuješ, studujem!

By 1:18

Čau Ahoj! ♥

Https://www.youtube.com/watch?v=unCVi4hYRlY (trochu relaxu k psaní a pro vás ke čtení!)

Od Halloweenu se vůbec nic neudálo a múza na články mě obcházela obloukem, za to lenost, ta už je u mě jak doma.. :D
Každý den skypuju s Peťkou, prostě my au pairky si máme vždycky, co říct.. A tady ty skypy jsou mým obrovským vysvobozením, takových pár hodin odpočinku od dětí a všeho toho stresu kolem.
Začala jsem sledovat seriál Sabrina - mladá čarodějnice a celkem mě to vrátilo do dětských let! :D Super relax ! :D A už jsme zpátky u té mojí lenosti!


Minulý víkend jsme jely se Šarlot do New Hampshire na výlet, o kterém si můžete přečíst v předchozím článku. :)
Když se jednou za čas nenudím, přijde pro změnu čas na úkoly do školy!
No a na tu bych se dnes chtěla zaměřit. Jelikož můj blog čte spousta současných nebo budoucích au pair v USA, které si tak jako já musí splnit určitou dobu na škole, kurzech atp., určitě někdo takový článek ocení. Pro au pair to funguje tak, že si musí splnit 6 kreditů nebo 72 hodin. Na tady to studium vám přispěje rodina 500$ a na vás už je, jestli půjdete na 3 kurzy za 2 kredity a zaplatíte třeba 600$ nebo pojedete na výlety a odsedíte si pár hodin ve škole.
Pokud pojedete s agenturou CoolAgent a APIA (Au pair in America), máte taky možnost udělat si školu online (ostatní agentury pokud vím, nepovolují žádné online kurzy). APIA akceptuje však jen jednu online školu a tou je UCLA.


UCLA nabízí totiž online kurz ušitý na míru pro au pairs. Stojí 500$ dolarů a dostanete za něj přesně 6 kreditů. Jedná se o Americké studie, především historie, literatura, ale nejenom z Ameriky, ale celosvětově.
Takhle American Studies course popsali na UCLA: "This 19-week course, specifically designed for au pairs who are required to continue their education as a part of their experience in the U.S., is offered in a blended format--partially a media-rich, self-paced online environment and partially an instructor-led, cohort-based model. Successful participants receive six quarter units. Participants read lessons, write, share resources, network with one another, and collaborate on special projects, as well as explore web links, play games, and take virtual field trips, all designed to further their understanding of U.S. culture. The interdisciplinary course of study includes U.S. History: Eras 1-5 (up to Civil War and Reconstruction), which have mini-modules on economics and geography; English-language study, including weekly reading and writing exercises; arts in the U.S., including virtual field trips and activities reflective of historical eras studied by participants; U.S. literature: the readings which reflect the eras studied in the U.S. history module; and career counseling and interest inventories to determine future directions for the participants."

Tohle je tedy to, co se dočtete o kurzu na internetu. Já bych vám chtěla dát pohled z mé strany, jako studenta.
V rámci tohoto 19ti týdenního online kurzu si ještě musíte splnit dalších pár věcí. 
  • Minimálně jednu prezentaci pro skupinu dětí (na škole, doma, na párty, kreativitě se meze nekladou :D) o vaší rodné zemi. (pokud budete mít dostatek času na přípravu UCLA vám zašle nějaké prospekty ohledně vaší země. Vlaječky a jiné hezké věcičky pro děti)
  • Dobrovolnická práce. Nejsem si 100% jistá, ale myslím, že hodinami to omezené není. Můžete pomáhat na farmě, v útulku, starým lidem, ve školce, kdekoliv jen si budete svých pár hodin splnit.
  • A nejméně nepříjemná část - návštěva muzeí a kulturních aktivit.
Pro tyto speciální úkoly máte formulář, kam si zapisujete v jakém muzeu jste byli, kolik hodin a kde jste dobrovolně pracovali atd. 

Když se přihlásíte na svůj účet na jejich stránkách, každý týden je vám zveřejněn úkol. Většinou se jedná o jednu až dvě eseje. Někdy požadují minimálně stranu, někdy chtějí jenom odstavec a jindy nás nijak nelimitují. Většinou se úkoly skládají ze 2 esejí - Historie a Literatura. Výjimečně je Literatura nahrazena uměním. Ke každému úkolu máte od nich dostatek článků a informací a zkrátka je na vás jak moc dobře umíte googlit. Nehodnotí se zde gramatická stránka esejí, takže se nemusíte bát, že máte něco napsané ve špatném čase nebo špatně použité slovo. Můžu vás ujistit, že je to vůbec nezajímá. Zajímá je pouze obsah a přesnost informací obsažených v eseji.

Abyste si to dovedli lépe představit, napíšu vám sem nějaké příklady úkolů. Sami uvidíte, že to není nic těžkého, i když někdy se vám celý týden nechce, děti byly protivné a sejde se to s úplně hrozným tématem .. no ale každému taky vyhovuje něco jiného, že jo.. :D Taky si všimněte, že ne vždycky máme 2 úkoly, někdy je to jen jeden a jindy máme zase na výběr, co chceme psát.


Assignment: Week 1 Plagiarism Contract (pouze jim tam hodíte podpis o tom, že nebudete podvádět)
Quiz: Week 1 Evaluating Online Sources Quiz (velmi primitivní kvíz)
Assignment: Week 2 History
What were two important changes in the lives of nomadic tribes who crossed over to North America from Asia that allowed them to stay in one place? How did staying in one place instead of moving around contribute to the evolution of their culture?
Assignment: Week 3 History, Assignment: Week 3 Literature
Assignment: Week 4 History
How did the purpose of the Crusades change over time? How did the economy and social life in Europe change because of the Crusades? In your opinion, what was the most important change?   
OR
Research the roles of women in the Middle Ages. What, if anything, surprises you?
Assignment: Week 4 Literature
1.      A journal is a retelling of the events in a person’s life. If the journal is a diary, it is a daily recounting of events. In many ways, a journal is as much fiction as it is history because the writer chooses the events because they have a special meaning to her. Begin a journal about your observations and activities. Please submit only the first entry. (But I encourage you to keep up the journal for yourself.)
                                                                                OR
2.      Part of the craft of being a storyteller is the ability to create images with words. Words are the tools of a writer’s trade, and mastery over those tools is important, as it is for a different set of tools used by a carpenter or a doctor. Images are most often created with specific language—instead of “flower,” write “daisy,” and then you can depend on the reader understanding exactly what picture was in your head. For each of the following words, write four specific alternatives. We’ll do the first one together:
BIRD: robin, hummingbird, penguin
CAR:
BOOK:
COLOR:
ROOM:
MUSIC:
WILD ANIMAL:
Assignment: Week 5 History, Assignment: Week 5 Literature
Assignment: Week 6 History, Assignment: Week 6 Literature
Assignment: Week 7 History
Assignment: Week 8 History, Assignment: Week 8 Literature
Assignment: Week 9 History,
Assignment: Week 9 Art -

Listen to the three "Call and Response" songs listed below:
Minnie the Moocher - Cab Calloway
Dueling Banjos - Eric Weissberg and Steve Mandel
Love Me Like A Rock - Paul Simon
For this week's art homework, write down and submit the names and artists of three other songs you know are Call and Response. Feel free to link to the song on Youtube or online.

Assignment: Week 10 History, Assignment: Week 10 Literature
(Celkem je 18. týdnů na úkoly, první týden úkol nebyl)
Co je taky strašně super je to, že když nestíháte a napíšete svému učiteli, že prostě to nestihnete, tak vám vždycky dají náhradní termín, někdy jen větu "jasně pošli to až budeš moct".. Někdy jim ani nemusíte napsat a stejně vás to nechají si opravit.
A jedna skvělá zpráva pro super lenochy! :D Stačí vám splnit jen nějakých 70% z kurzu a stále jste prospěli. Dokonce, když se přihlásíte na svůj účet, tak vidíte, jaká vám vychází známka, anebo jakou byste měli známku, kdybyste už neodevzdali žádný úkol. Takže.. pecka, ne? :D
Obrázky si rozklikněte, abyste něco přečetli :D


Mě osobně kurz baví, nejenom, že hned tak nezapomenu, jaké to je něco dělat do školy, ale řekla bych že psaním těch esejí si zlepšuji i angličtinu, někdy to nechám přečíst moji HM a ta mi řekne, kde mám chyby, takže i tak vím, co dělám špatně v gramatice. Ale vyhledávání, překládání a psaní definitivně zlepšuje moji angličtinu a řekla bych, že jsem se taky něco naučila.. Ať už o přírodních zdrojích v Egyptě nebo o prvních obyvatelích Ameriky.

Šly jsme do toho s kamarádkou, takže když některá něco neví, tak si poradíme, můžeme si stěžovat na trapné komentáře učitelky nebo prostě jen lamentovat na blbým tématem... Vřele doporučuji jít do toho ve dvou! :D Ve dvou se to lépe táhne! :D



Snad to někomu nějak pomůže a já to nepsala úplně zbytečně :D .. 
Mějte se krásně! 

With Love
Stephanie! ♥

You Might Also Like

0 komentářů

Jsem ráda za každý váš komentář! :)